Hem kendinizin tüketebileceği hem de bebeğinize gönül rahatlığıyla verebileceğiniz birbirinden farklı bebe bisküvisi tariflerini bu yazımızda topladık. Özellikle ek gıda dönemine geçiş yapan bebeklere verebileceğiniz ev yapımı bebe bisküvisi, hem sağlıklı hem şekersiz hem de hazır paketlere göre oldukça masum bir üründür.
Bazı zamanlarda bebeğinizin tatlı ihtiyacını karşılamak isteyebilirsiniz. Ancak marketlerdeki bebe bisküvisine güvenemeyip bebeğinize vermeye çekinebilirsiniz. İşte böyle zamanlarda sizin için hazırladığımız bebe bisküvisi tariflerini evde kolaylıkla hazırlayabileceğinizi unutmayın. Üstelik çokta kolay! İşte 8 bebe bisküvisi tarifi...
1.Keçi Sütlü Bebe Bisküvisi
7+ay üzeri bebekler için uygun olan keçi sütlü bebe bisküvisinin malzemeleri şu şekildedir;
- 1 yumurta sarısı (Eğer bebeğinizin alerjisi varsa, bıldırcın yumurtasını kullanabilirsiniz.)
- Yarım çay bardağı keçi sütü (Keçi sütü yerine keçi sütü ile yapılmış mayalanmış yoğurtta kullanabilirsiniz.)
- 3 yemek kaşığı irmik
- 1 yemek kaşığı çekilmiş ceviz
- Aldığı kadar tam buğday unu
- 1 yemek kaşığı pekmez
Malzemeleri sıraladık... Peki keçi sütlü bebe bisküvisinin hazırlanışı nasıl? Hemen anlatalım! İlk olarak saydığımız tüm malzemeleri derin bir kabın içerisine koyuyoruz ve karıştırıp yoğuruyoruz. Hamurumuzu 10 dakika kadar dinlendiriyoruz ve dinlendirdikten sonra ise oklava yardımıyla açıyoruz. Eğer evinizde kalıp varsa kalıplara yoksa çay bardağı veya bıçakla şekil vererek tepsiye diziyoruz. 180 derecelik fırında 15-20 dakika kurumadan pişiriyoruz. Bu tarifi yapmadan önce, tarifin alerjik bebek bisküvisi olarak değerlendirildiğini unutmayın!
2.Keçiboynuzlu Bebe Bisküvisi
8+ay üzeri bebekler için uygun olan bu tarif, en organik bebek bisküvisi tariflerinden biridir. Bu nedenle sık sık yapılan ve en çok tercih edilen keçiboynuzlu bebe bisküvisinin malzemelerini sıralayalım;
- 2 adet hurma
- 2 adet kuru incir
- 2 adet gün kurusu kayısı
- 3-4 adet kuru dut
- 1 yumurta sarısı
- 2 yemek kaşığı tereyağı (Oda sıcaklığında)
- 2 yemek kaşığı keçiboynuzu unu
- 1 yemek kaşığı buğday ruşeymi
- 2 su bardağı tam buğday unu
Şimdi de keçiboynuzlu bebe bisküvisinin hazırlanışından bahsedelim. İlk önce bir cezve içerisinde hurmayı, kayısıyı, inciri ve dutu 10 dakika boyunca pişirelim. Bu meyveler piştikten sonra ise rondodan geçirelim. Diğer yanda bir kap içerisinde yumurta sarısını ve rondodan geçirdiğiniz meyveleri birleştirerek çırpalım. Üzerine ise keçiboynuzu ununu ve ruşeymi ekleyelim. Son olarak unu ve tereyağını ekleyerek iyice yoğuralım. Yoğurduğumuz hamuru da bir merdane yardımı ile açalım ve şekil verelim. 175 derecelik fırında 20-25 dakika pişirelim.
3.Şekersiz Bebe Bisküvisi
Yine 7+ay üzeri bebekler için uygun olan şekersiz bebe bisküvisinin malzemeleri ise şu şekildedir;
- 2 su bardağı yulaf ezmesi
- 1 muz
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı
- Yarım çay kaşığı tarçın
Şekersiz bebe bisküvisinin yapımının oldukça kolay olduğunu söyleyelim. Öncelikle mutfak robotuna yulaf ezmesini koyalım ve bir un haline getirelim. Üzerine muzu, yağı ve tarçını ekleyelim. Daha sonra robotta hepsini püre haline gelene kadar karıştıralım. Eğer hamurunuz çok cıvık olursa, biraz daha yulaf unu ve tam buğday unu ekleyebilirsiniz. Ardından hamurdan parçalar alarak şekil verelim ve fırın tepsisine yerleştirelim. 180 derecelik fırında 20 dakika pişirelim.
4.Muzlu Bebe Bisküvisi
8+ay üzeri bebekler için uygun olan muzlu bebe bisküvisi tarifinde yumurta olmadığını belirterek hemen malzemeleri sıralayalım.
- 2 çorba kaşığı yoğurt (Tercihen ev yapımı)
- 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu unu
- 1 çorba kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 adet çatalla ezilmiş muz
- Alabildiği kadar un
Tüm malzemeleri bir araya getirerek kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapalım. Hamurdan parçalar alıp istediğimiz şekli verelim. Daha sonra fırını 180 derecede önceden ısıtalım ve 20 dakika boyunca pişirelim.
5.Peynirli Bebe Bisküvisi
8+ay üzeri bebekler için uygun olan peynirli bebe bisküvisi tarifinin malzemeleri şu şekildedir;
- 2 çay bardağı tam buğday unu
- 1 çay bardağı irmik
- 100 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı tuzsuz lor peyniri
- 1 çorba kaşığı yoğurt (Tercihen ev yapımı)
Yine tüm malzemeyi bir araya getirerek iyice yoğuralım. Daha sonra hamuru 15 dakika boyunca buzdolabında dinlendirelim. Dinlenmiş hamurdan parçalar alıp istediğimiz şekli verelim veya merdane yardımıyla hamuru açarak kalıplar ile şekil verelim. Ardından 180 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirelim.
6.Patatesli Bebe Bisküvisi
6+ay üzeri ve bebekler için uygun olan patatesli bebe bisküvisinin malzemelerini ilk olarak sıralayalım;
- 2 adet tatlı patates
- 1 su bardağı yulaf unu
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
Öncelikle patatesleri soyalım, dilimleyelim ve suda yumuşayana kadar haşlayalım. Haşlanmış patatesleri püre haline getirelim ve pürenin üzerine un ve yağı ekleyelim. Ardından bir hamur haline getirelim. Hamuru merdane yardımıyla açalım ve ince ve uzun parçalar keselim. Daha sonra fırın kağıdı serdiğimiz tepsinin üzerine hamurları koyalım. 180 derecelik fırında 20 dakika boyunca pişirmeye bırakalım.
7.Elmalı Bebek Bisküvisi
6+ay üzeri bebeklere uygun olan elmalı bebek bisküvisinin malzemelerini sıralayalım;
- 1 elma püresi (Rondodan çekebilirsiniz)
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 su bardağı tam buğday unu
- Yarım su bardağı keten tohumu
Elma püresini ve yağı iyice karıştırdıktan sonra üzerine keten tohumu ve unu yavaş yavaş ekleyelim ve karıştırmaya devam edelim. Daha sonra bu karışımı yoğuralım ve pürüzsüz bir hamur haline getirelim. Ardından hamurdan parçalar alarak şekil verelim. 180 derecelik fırında 20 dakika boyunca (altın-kahverengi kıvamına gelene kadar) pişirelim.
8.Pekmezli Bebe Bisküvisi
8+ay üzeri bebeklere uygun olan pekmezli bebe bisküvisinin malzemeleri şu şekildedir;
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı pekmez
- 200 gram tam buğday unu
- Yarım çay kaşığı tarçın
- Yarım çay kaşığı zencefil
İlk etapta tüm malzemeleri bir araya getirerek karıştıralım ve hafif cıvık bir hamur elde edelim. Hamurdan yuvarlak parçalar alıp düzleştirelim ve fırın tepsisine dizelim. İsterseniz üstlerine ceviz parçaları de koyabilirsiniz. Daha sonra 180 derecelik fırında yaklaşık 20 dakika pişirelim.